Четири района с по четирима зам.-кметове, „Западен“ и „Южен“ с по трима

С по един зам.-кмет в повече ще работят местните районни администрации от началото на следващата година. Двама нови вицекметове ще има и в голяма община. Това приеха на днешната си последна за тази година сесия общинските съветници.

Ресор „Култура, образование, туризъм, иновации, развитие и европейски политики“ се разделя на две, като културата и туризмът се отделят от останалите дейности. На две се разделя и ресорът „Обществен ред и транспорт“. Така в тази дейност ще има двама зам.-кметове – по сигурността и по транспорта. С новата структура се обособява и самостоятелно звено за административно-наказателна дейност.

Промените в новите структури на общината и районните администрации влизат в сила от 1 януари. С тях в районите „Южен“ и „Западен“ зам.-кметовете стават трима, а в останалите четири района вицетата ще са четири.

По време на дебатите съветничката от Патриотичен фронт Лилия Учкунова предложи сред зам.-кметовете в голяма община да има и лекар, който да отговаря за болничната помощ. Впоследствие стана ясно, че юридически това не е възможно, тъй като по закон за тези длъжности не може да има изискване за определена професия. Тогава предложението й беше коригирано – да има зам.-кмет по социална политика и здравеопазване.  Въпреки почти 40-минутния дебат, предложението на най-възрастната съветничка не бе прието.

Подобни статии

Top