676 българи болни от коронавирус, 71 вече оздравяха

7 са новите случаи на COVID – 19 през последното денонощие, в Пловдив няма регистриран такъв

7 са новите случаи на COVID – 19 за последното денонощие у нас – 4 в София, 1 в Стара Загора и 1 в Пазарджик. С това общият брой на заразените българи става 676; няма нова област на картата на коронавируса; и като досега най-много болни има в столицата, следвана от Пловдив, отчете председателят на Националния оперативен щаб генерал Венцислав Мутафчийски на редовния си брифинг тази сутрин.

Увеличението на болните спрямо вчерашния ден е 1%. „Не говорим за намаляване на заболелите, тъй като има около 400 теста, които трябва да се препотвърдят. Но, дай Боже, заболяваемостта да е ниска“, коментира той. 230 души с потвърден COVID-19 са настанени в болница,  36 от тях са в интензивни отделения. Най-възрастният пациент към момента е на 90 години, а най-малкият е на 1 година.

Три са новите случаи на излекувани пациенти, с което общият им брой достигна 71.

Три са и новите смърти – на жена от Хисаря, починала в пловдивска болница; на мъж от Хасково и на 38-годишен мъж в столицата, постъпил с тежка двустранна пневмония и без съпътстващи заболявания. Общият брой на починалите до този момент е 31.

Генерал Мутафчийски съобщи и две добри новини – България е получила хлорохин за пълен курс на лечение на над 16 000 души; две български частни фирми пък са осъществили акция по размяна на 32 тона храни с Обединените арабски емирства за 15 тона медицински консумативи.

Подобни статии

Top