Полицаи следят за домовите кражби по празниците в Пловдивско

police_watermark (1)

Пловдивсата полиция определи служители, които пряко ще са ангажирани за състоянието на оперативната обстановка по линия „Престъпления против собствеността” по време на празниците. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР  в града под тепетата.

Създадена е организация и за засилено полицейско присъствие в районите на учебните заведения, около обектите и в местата, където ще се провеждат мероприятия за празниците, молове и големи търговски обекти, както и в районите на Коледни и Новогодишни базари, църкви, храмове, манастири, курортни комплекси и други.

Провеждат се срещи с ръководствата на охранителните фирми и звената за самоохрана, осъществяващи дейност в места, където се очаква да се проведат празнични мероприятия, с цел подобряване на бдителността и пропускателния режим в охраняваните от тях обекти и за своевременен обмен на информация с териториалните полицейски структури.

Полицейски служители по места ще осъществяват необходимите дейности по превенция, предотвратяване, пресичане и разкриване на имуществени престъпления. При регистриран ръст на този вид престъпления в обслужваната територия ще бъдат сформирани екипи от представители на оперативните структури и разследващи полицаи за осъществяване на взаимодействие и помощ.

ОДМВР – Пловдив призовава гражданите да завишат бдителността си и при забелязване на лица със съмнително поведение своевременно да сигнализират на полицейските органи и на охраната на конкретния обект.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top