Детска градина „Деница“ с нова система за сигурност

Кметът на район „Южен“ Борислав Инчев, заедно с директорката на Детска градина „Деница“ г-жа Ели Грозева дадоха символичен старт на нова система за сигурност в дворното пространство на детската градина.

Периметровата охрана  покрива цялата територия на детските площадки и кътовете за игра.

С пускането на системата се гарантира сигурността върху цялата площ и се предотвратяват всякакви злонамерени посегателства върху имуществото и съоръженията.

Нашата цел е да осигурим спокойствие на родителите и сигурност за децата и работещите в детската градина, коментира кметът на района Борислав Инчев.

Системата вече започна да доказва своята ефективност, защото още в тестовия си период е показала изключително висока надеждност.

Стойността на изградената система е 1900 лв. с ДДС, но ефектът от тази инвестиция е многократно по-висок, защото ние не просто решаваме сериозен проблем, но спестяваме и средства за бъдещи разходи по оправяне на счупени детски съоръжения, пейки и елементи за игра, допълни Борислав Инчев.

Детската градина се намира на бул. „Никола Вапцаров“ № 80 и е от т.нар. блокови детски градини.

Системата работи, като от момента на задействането си, тя реално осигурява покритие върху цялата територия.

При улавяне на движение от човек в охранявания периметър тя подава сигнал към контролния център, откъде уведомяват най-близкия патрул, който трябва да реагира.

От момента на задействане на системата, патрулът  пристига на място в диапазона от 4 до 7 минути.

Подобни статии

Top