69-годишна жена, ранена при катастрофата в Дебръщица, е в критично състояние

Другите две възрастни жени са стабилизирани

Трите жени, които  пострадаха  при катастрофата в с. Дебръщица  на 24 май, остават на лечение в МБАЛ-Пазарджик. 76-годишна жена с  травматичен пневмоторакс е претърпяла две операции. Тя е настанена в Хирургично отделение, съобщиха от болницата.

Жената е стабилизирана, контактна е и е на самостоятелно дишане. 88-годишната жена приета в Ортопедично отделение, също е претърпяла две  операции заради фрактури по левия крак и лявата ръка. Състоянието и е стабилизирано, в съзнание е и диша самостоятелно. Двете жени ще останат на лечение в болницата най-малко около месец.

„Критично остава състоянието на 69-годишна жена, която е в Отделението по анестезиология и интензивно лечение. Заради черепно-мозъчна травма тя е претърпяла  неврохирургична операция   за декомпресия на повишено вътречерепно налягане и евакуация на хематома. Пациентката е поставена на апаратна вентилация. Жената е в медикаментозна кома и все още има реална опасност за живота й. На този етап не могат да бъдат правени прогнози  за състоянието й„, съобщи д-р Иван Харизанов от ОАИЛ.

Освен тежката черепно-мозъчна травма пациентката има и фрактура на таза.

Припомняме, че трите жени пострадаха при тежка катастрофа вечерта на 24 май, след като шофьорка не могла да вземе остър завой и се врязала в четири възрастни жени на тротоара. При инцидента на място загина друга 76-годишна жена.

Подобни статии

Top