Какво четоха пловдивчани през 2015-та?

Влогърът Емил Конрад е най-четеният автор в Пловдив за 2015-та година, показва справка на DCNEWS в една от най-големите вериги книжарници в града под тепетата.

През февруари Конрад се превърна в истински феномен, след като стотици подрастващи чакаха часове на опашка, за да вземат автограф от него на премиерата на първата му книга „Нещата, на които не ви учат в училище”“. Истерията продължи в цялата страна по време на двете му национални турнета.

Още един любимец на тийнейджърите – Неделчо Богданов и неговата първа книга-игра „Българ“, се нарежда сред най-предпочитаните автори за годината. Богданов спечели хиляди почитатели с едноименните си анимационни серии, които заедно с Богдан Русев претвори и в книга.

Сред любимите четива за 2015-та се нареждат и „Калуня – Каля“ от Георги Божинов и  „101 отбивки. Идеи за пътешествия до малко познати места в България“ от Иван Михалев и Елина Цанкова, която се превърна в хит и заради красивите фотографии в нея.

Книгите за тийнейджъри доминират сред предпочитанията на пловдивчани, сочи справката в най-известната верига.  Манията по компютърната игра Minecraft се пренесе и в книжарниците. Наръчниците за играта претърпяха няколко допечатки и два тиража и са на челно място по продажби.

След тях остават приключенията на Дръндьото от серията на Джеф Кини „Дневникът на един Дръндьо“. Веднага следва и „Унищожи този дневник“ от Кери Смит. Бумът на този тип книги се затвърждава от „1 страница на ден“ от Адам Дж. Кръц.

Няма как да пропуснем и поредицата“50 нюанса сиво“  на Е.Л. Джеймс, „Любов” на Елиф Шафак, „Гръцко кафе“ от Катерина Хапсали и „Да убиеш присмехулник“ от Харпър Ли.

Снимка: nuansi.wordpress.com

 

 

 

 

 

Подобни статии

Top