7 доказателства, че сексът е полезен за кожата

Витамини, чист въздух, чиста вода, правилно хранене и добър сън… Да, всичко това влияе благотворно на кожата ви. Но не забравяйте да включите в този списък редовния секс. Англичаните имат поговорка: „Една ябълка на ден и докторът ще е далеч от мен“. Сексолозите казват същото за оргазма. Вижте защо!

1. „Цялата грееш!“ — ти казват, когато си щастлива в любовта. И ненапразно. Сексът подобрява кръвообращението, кожата ти получава повече кислород и започва сякаш да свети отвътре. А също от организма изчезват токсините, а устните стават по-пълни.

2. Пъпките исчезват. Сексът възстановява хормоналния баланс, изчиства кожата и подобрява състоянието на косата.

3. Сексът предотвратява стареенето. Редовният секс те кара да изглеждаш няколко години по-млада, защото стимулира по-активното производство на колаген и не позволява на кожата да увисне и да се покрие с пигментни петна.

4. Повече секс — по-малко бръчки. И отново благодарение на колагена.

5. Кожата съхранява влагата. И при девойките, и при по-възрастните жени. С настъпването на менопаузата се променя хормоналния фон и заради това се влошава състоянието на кожата – внезапно забелязваш, че тя става суха. Но благодарение на това, че сексът подобрява кръвообращението, този проблем може да бъде избегнат.

6. Противозачатъчните таблетки също могат да подобрят състоянието на кожата. Те регулират твоя хормонален фон, а след това помагат да се избавиш от проблемната мазна кожа и пъпките.

7. Порите се изчистват. Ако се занимаваш с любов бурно и страстно, ще се потиш интензивно, а това е безплатно почиства лицето. Потта „измива“ от порите ти мръсотията и тези частици козметика, с които не се е справил тоникът за сваляне на грим.

Източник: cosmo.ru
Превод: DCNEWS

Подобни статии

Top