7 комплимента, които всеки мъж иска да чуе

690x809_1_11eaac242a10e384fc7552bc199304a2@600x704_0xd42ee42a_4910774051407424473

Смята се, че жените обичат със слуха си. Психолозите твърдят, че мъжете обичат с ушите си не по-малко от жените, но не всички дами владеят изкуството да подберат правилните слова. И ако на представителките на слабия пол подхожда всеки комплимент, то с мъжете е по-сложно. При тях е важно да не се нарушат множество негласни забрани.

Да започнем с това, което никога не трябва да се казва на мъжете:

Първо: писенце, котенце, зайченце, пиленце и всякакви други обръщения от типа на „мъниче“ и „бебчо“ трябва завинаги да изчезнат от речника ви. Второ: пошлости и баналности от типа „ти си облечен чудесно“. Трето: въпроси, доказващи, че не владеете дадена тема – „А кой е Кадафи?“. Разбира се, вие не можете да знаете всичко, но ако темите, свързани с политика и футбол не са ви близки, по-добре да премълчите или с усмивка да кажете няколко общи фрази.

Увлечението по астрологията и окултните науки също може да ви навреди – според статистиките, едва 7% от мъжете вярват на предсказанията на астролозите, а жените, които отдават значение на хороскопите.

В списъка с табутата са също спомените за бившите гаджета, критиките към майка му, въпросът „А ти обичаш ли ме?“, а също критиките към подаръците му. Никога не трябва да коментирате негативно всеки порив по ваш адрес, защото ако поискате лилии вместо рози, рискувате да станете жената, на която никога не подаряват цветя.

Да критикувате мъжете пред други хора, да говорите, вместо да слушате, а също опитът от първата среща да го контролирате, са най-разпространените грешки, които може да охладят и най-страстните желания на мъжа.

Най-важното, което обединява всички мъже, без изключения, независимо от статуса и навиците им, това е да им казвате колко са значими. Да го ободрявате, да повдигате самочувствието му, да го поддържате – това е първата задача на всяка мъдра жена. Но все пак е важно да не прекалите, за да не провокирате мания за величие.

И така, какво обича да чува мъжът?

Какви комплименти са способни да го накарат интуитивно да ви търси и да се чувства с вас комфортно и уверено?

Първо, всеки мъж, дори най-инфантилния, винаги и във всичко търси потвърждение на собствената си сила. Затова дори най-простата забележка „Ти си толкова силен!“, след като той виртуозно отвори вратичка, която вие не успявате или закове гвоздей с един удар, ще му бъде много приятна. Дори да не го покаже, знайте: харесало му е!

Всяка оцерка на действията му, думите му, подаръците му, трябва да бъде съпроводена с искрена усмивка и с реплика от типа: „Мили, това е страхотно!“ Ако става дума за секс – също може!

Комплиментите, подчертаващи сексуалността му, са още една любима за мъжете тема. „Никога не ми е било толкова хубаво!“ или „Това беше най-добрият секс в живота ми!“ се допускат, особено ако са истина и ако обстановката е подходяща за подобни признания.

Смейте се на шегите му! Чувството за хумор е доказателство за ум, затова всеки мъж обича да вярва, че е способен да ви удиви с остроумието си. „Скъпи, смях се със сълзи. Не мога да забравя, как каза, че…“

Използвайте и опита на класиците или кинокласиката. Един от най-добрите примери за правилен комплимент е от филма „Легендата за Зоро“. В него Катрин Зита-Джоунс спасявайки себе си, казва на злодея: „Когато сте така близо, дъхът ми спира!“ Всеки мъж в такава ситуация губи ума си.

Умението да го убедите  да свърши нещо под формата на комплимент е висш пилотаж в това изкуство. Опитайте фраза от типа: „Не настоявам, но ти ще го направиш по-добре от останалите!“

Източник: Еlle.ru

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top