7 съвета как да ви харесат незабавно

Когато срещнете нов човек, отнема само 7 секунди (да, секунди), за да решите дали харесвате този човек, или не. Естествено, това работи в двете посоки. Това е доста голямо напрежение, особено ако някой страда от социална тревожност или просто е природно по-стеснителен.
Вижте 7 прости стъпки за тези толкова важни 7 секунди.

1. Очите
Погледът в очите е универсален знак за социална увереност, отвореност и честност. Повече от половината от общуването е визуално, тъй че погледът в очите веднага ви прави по-харесвани. Разбира се, важно е да не се взирате дълго и настойчиво.

2. Усмихнете се и светът ще ви се усмихне
Придружете всяко социално взаимодействие с искрена усмивка и срещите с нови хора ще бъдат истинско удоволоствие. Хората помнят другите според това как са ги накарали да се чувстват. Усмивката води до отделяне на ендорфини и хората естествено ви свързват с положителни чувства.

3. От първото „здравей“
Най-простото и най-пренебрегваното нещо е обикновеният поздрав. Вместо да започвате разговор от нищото, което може да накара хората да се съмняват в искреността ви, направете усилие да се представите с просто „здравейте“ или „здрасти“. Кажете го с усмивка и сте на пътя към социалния успех.

4. Отвореност
Много сигнали могат да се изпратят за 7 секунди, така че използвайте тази възможност и покажете на човека, че сте отворени и може да ви се има доверие. Това най-добре се постига чрез отпуснат и отворен език на тялото – не кръстосвайте ръце, разкопчайте връхната дреха, стойте изправени, но в никакъв случай вдървени.

5. Всичко е в ъглите
Езикът на тялото има завладяваща сила за първото впечатление. Предайте интерес към човека, като едва забележимо се наклоните напред, докато говори. Представете си, че той или тя е единственият човек в стаята в този момент и вашият искрен интерес ще проличи.

6. Излъчвайте позитивност

Положителната нагласа е заразна и всички искаме да се обграждаме с хора, които правят света малко по-радостен. Направете съзнателно усилие да избягвате отрицателните съждения и човекът ще запомни вас, а не вашите оплаквания.

7. Помнете, че не става въпрос за вас

Класическата грешка, което хората правят, когато са нервни, е да говорят за себе си. Но един от най-добрите начини да ви харесат още от първия момент е да проявите искрен интерес към човека, който стои пред вас. Задавайте обмислени въпроси, и най-вече – слушайте внимателно.

Източник: obekti.bg

Подобни статии

Top