7 българки ще се бият на финалите за Купа „Балкан“

Станимира Петрова преодоля полякинята Сандра Крук и излиза за златото срещу Каролин Вейре от Канада

Седем българки ще участват във финалите на Международния турнир за жени и девойки за Купа “Балкан” в Ботевград. След като вчера стана ясно, че титлата в категория до 48 килограма ще бъде разиграна между Севда Асенова и Еми-Мари Тодорова, а по-рано Мелек Закифова се класира за последната битка при най-леките девойки, още 4 българки преодоляха полуфиналите.

Първа победната серия откри Габриела Димитрова (51). Бронзовата медалистка от Европейските игри в Минск се наложи над Сандра Драбич (Полша) с 4-1 и за златото ще играе с Елена Савелева (Рус). След нея Златислава Чуканова (54) спечели оспорван мач с Бейза Сарагоглу (Турция) 3-2, като на финала боксира с Карина Тазабекова (Русия).

Световната и двукратна европейска шампионка Станимира Петрова също ще се бие за титлата в категория до 57 килограма. Златната медалистка от Минск победи Сандра Крук (Полша) с 4-1, а днес излиза срещу Каролин Вейре (Канада).

Последната ни участничка на финал ще бъде Деница Елисеева. 64-килограмовата ни ръкавица се наложи с 3:2 над Наталия Сичугова (Русия) и в спор за първото място играе с Александра Ордина (Русия).

Загуби на полуфиналите обаче претърпяха Аслъхан Мехмедова (60) и Мелис Йонузова (69), което означава, че ще се окичат с бронзови медали.

Финалите в зала „Георги Христов“ са днес и започват от 14:00 часа, като още първите 4 двубоя са с българско участие. Входът е свободен.

Може да гледате финалите на живо по интернет.

Подобни статии

Top