7 фирми са подали оферти за строителството на югоизточния обход на Пловдив

Срокът за изпълнение на строителните работи е 18 месеца

Отворени са офертите на кандидатите в обществената поръчка за определяне на изпълнител при строителството на югоизточния обход на град Пловдив, с дължина 4,8 км. С изграждането на обхода транзитният поток, идващ от АМ „Тракия“ и Свиленград, в посока път II-86 Пловдив – Асеновград и Смолян, ще бъде изведен от чертите на град Пловдив.

Отворените оферти са на:

  1. Консорциум СТРАБАГ СП ДЗЗД, с участници: КОНСОРЦИУМ СТРАБАГ СП, ЩРАБАГ ЕАД, СТРАБАГ Сп.з о.о. – клон България КЧТ;
  2. ТРЕЙС ГРУП ХОЛД АД;
  3. „ПЛОВДИВ 2021“ ДЗЗД, в което са: ПСТ Груп ЕАД и Строй Инвест Груп 2 ЕООД;
  4. ИСА 2000 ЕООД;
  5. Обединение „ГЕОПЪТ СКОБЕЛЕВА МАЙКА“, с участници: ГЕОСТРОЙ АД и ПЪТСТРОЙ-92 АД;
  6. ДЗЗД „ВИА ФИЛИПОПОЛИС“, в което са: ПАРСЕК ГРУП ЕООД, Компания Ескаватори SH.P.K (ООД), РАСТЕР-ЮГ ООД и ИНТЕРХОЛД ЕООД;
  7. ДЗЗД „ЮГОИЗТОЧЕН ОБХОД ПЛОВДИВ“, с участници: ЕВРОПЕЙСКИ ПЪТИЩА АД и ДЖИ ПИ ГРУП АД.

Трасето на обходния път ще започва в района на пътен възел „Скобелева майка“ при 98-ми км на път II-56, ще продължава почти успоредно на ж.п. линията и ще завършва при кръговото кръстовище при 14-ти км от път II-86 Пловдив – Асеновград. Новият скоростен път с габарит Г20 ще се влее в изградения през 2019 г. нов четирилентов участък от второкласния път II-86 Пловдив – Асеновград. Отсечката ще бъде с две платна, разделени със средна разделителна ивица, с по две ленти за движение в посока и банкети. Ще бъде изграден надлез над ж.п. линията Пловдив – Димитровград, с дължина 86 м.

Новата пътна артерия ще подобри значително транзитното преминаване от общините Куклен и Асеновград към АМ „Тракия“ и „Марица“, а оттам до ГКПП „Капитан Андреево“, като облекчи натовареното движение в град Пловдив.

Срокът за изпълнение на строителните работи е 18 месеца.

Подобни статии

Top