7 години решетки за Никола, убил Борислав заради момиче преди 16 години

Убиецът Никола остава зад решетките

В основата бил любовен триъгълник

7 години затвор при първоначален строг режим ще лежи зад решетките 32-годишният Никола Камберов за убийството на 26-годишния Борислав Моллов преди 16 години.

Убийството бе разкрито през 2017 година по т.нар. студени досиета.

Студени досиета: Разкриха убийство в Пловдив с 14 г. давност (ВИДЕО)

То било извършено на 13.12.2003 г. в Пловдив от 16-годишния тогава Никола по особено мъчителен за убития начин. В основата бил любовен триъгълник. Свадата започнала заради спор за момиче, което било приятелка първо на един младеж, после на Божидар Моллов. 16-годишният тогава Никола се намесил в разправията между двамата, като намушкал с нож в гърба Моллов. След това избягал и хвърлил окървавения нож във водите на река Марица.

След удара в гърба раненият Божидар успял да се откопчи от убиеца си, опитал се да избяга и да се скрие във входа на близък жилищен блок, където е намерен от други хора. Те извикали линейка, но въпреки опитите да бъде спасен, Моллов починал от раната си.

Камберов е осъден да плати на близките на починалия 100 хил. лв. кръвнина, ведно със законната лихва върху посочената сума, както и сумата от 3 600 лева – направени разноски за адвокатско представителство по делото.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок от днес пред Апелативен съд – Пловдив.

Подобни статии

Top