7 години затвор за моторист, убил две деца при катастрофа

Мотористът се движел с над 130 км/ч.

7 години затвор при първоначален общ режим наложи Окръжен съд – Пловдив на 27-годишния моторист Ангел Б. Той бе признат за виновен в това, че на 18.06.2016 г. на главен път II-66,  в посока  Милево –   Поповица,  при управляване на мотоциклет „Ямаха“, е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на две деца на 6 и 8 години, които пътували заедно с още едно, 5-годишно момиченце. Ранени били също самият моторист и 26-годишният му спътник.

Със същата присъда Окръжният съд лиши Ангел от книжка за 9 години.

Според обвинителния акт на 18 юни 2016 г. Ангел предложил на  приятеля си да го закара до дома му в с. Богданци с мотоциклета си „Ямаха“. Двамата потеглили около 21.30 часа. По същото време по същия път в посока от с. Милево за с. Поповица се движила каруца, пълна с жители на село Селци, без светлоотразителни знаци и фенери. В района на  главен път II-66, км 123+900 каруцата била застигната от движещия се зад нея със скорост около 130.08 км/ч мотоциклет, управляван от Ангел Б. Поради високата скорост, както и поради неосветеността на каруцата, подсъдимият не я видял и връхлетял отгоре й, като се ударил в задната й част.

При удара каруцарят и свидетелят В. С. отхвръкнали и паднали в храстите, северно от платното за движение, а двете деца  били отхвърлени напред и паднали на платното. Въпреки оказаната им медицинска помощ, по-късно децата починали. Със счупвания и изкълчвания на крайниците се отървали пък спътникът на моториста и пътник в каруцата.

Присъдата подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

Подобни статии

Top