7 години затвор за украински тираджия, затрил бременна и мъжа й на магистралата

Отнеха му и шофьорската книжка за срок от 8 години

7 години затвор при първоначален общ режим ще лежи зад решетките украинският тираджия Станислав Пислар, който затри бургаско семейство на магистралата край Пловдив.

Пислар беше осъден по реда на бързото производство, като първоначалната му присъда бе намалена с една трета, тъй като се призна за виновен. На 28 май миналата година на 123-я километър на магистрала „Тракия“, в близост до Пловдив, ТИР-ът, управляван от Станислав Пислар, помете лек автомобил „Ауди“, в което пътувало младо семейство от Бургас.  32-годишната Северина Коралска и 34-годишният Ивайло Минчев бяха размазани на място при тежкия пътен инцидент. Младата жена била бременна в осмия месец и мъжът й я карал на преглед в София.

Тираджията, премазал бременна жена и мъжа й, иска украински преводач (СНИМКИ)

Според съда Пислар е нарушил правилата за движение, шофирайки след употреба на дрога (марихуана). Съдът му отне и шофьорската книжка за 8 години.

Припомняме, че тираджията беше осъден на 9 години затвор от окръжния съд в Пловдив, но впоследствие делото беше върнато от Апелативния съд и започна отначало.

9 години решетки за украинския тираджия, премазал семейство на магистралата

Присъдата подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд  – Пловдив.

Подобни статии

Top