7-годишна загина в надуваем замък пред очите на баща си (СНИМКИ)

Седемгодишната Съмър Грант си играела в надуваем замък на панаира в Есекс, когато порив на вятъра отнесъл атракцията от мястото й.

Лий, бащата на момичето, можел само в ужас да гледа как замъкът с малката му дъщеря пада надолу по хълма, съобщава „Дейли мейл“.

Мъжът извикал: „Там е дъщеря ми! и дори се опитал да достигне и да спре замъка, но не му се удало. Атракционът падал почти 300 метра, преди да се удари в ограда.

Намиращото се вътре момиче получило множество наранявания и впоследствие починало въпреки оказаната на място медицинска помощ.

За смъртта на момичето са обвинени собствениците на панаира – Уилям и Шелби Търстън, които не са закрепили добре атракцията, въпреки предупреждението за буря.

Двамата съпрузи казват, че тъкмо смятали да прибират замъка заради задухалия вятър, но решили да позволят на Съмър да поиграе още няколко минути.

Изданието отбелязва, че Уилям се е опитал да настигне отлетялия замък и сам извадил нараненото фатално момиче.

В момента съпрузите Търстън са обвинени в непредумишлено убийство по непредпазливост.

Освен това те са обвинени в неизпълнение на служебните си задължения. Уилям и Шелби отричат вината си, като твърдят, че атракцията е била правилно закрепена.

Според тях смъртта на Съмър е била резултат от нещастен случай. Процесът ще продължи още три седмици.

Превод: БЛИЦ

Подобни статии

Top