7 месеца пробация за собственик на питбул, обезобразил пловдивчанин - DC news

7 месеца пробация за собственик на питбул, обезобразил пловдивчанин

Мъжът, който е осъждан многократно, трябва да плати и глоба от 1000 лв.

7 месеца пробация получи 43-годишният Милан Станчев от Пловдив, чийто питбул обезобрази неговия съсед Васил Гилев. Инцидентът стана на 20 септември м.г. пред входа на жилищен блок в район „Тракия“, пие 24plovdiv.bg.

Станчев, осъждан многократно, оставил агресивното си куче да се разхожда свободно без намордник и каишка. Песът налетял на Гилев и го нахапал по лицето, като буквално го обезобразил. Човекът е бил откаран в клиниката по лицево-челюстна хирургия на УМБАЛ „Св. Георги“, където претърпял операции. Имал е масивна многолъчева разкъсно-кунтузна рана. Питбулът нахапал устните му, както и върха на носа. В резултат на причинените травми Гилев получил средна телесна повреда.

Станчев днес ключи споразумение с прокуратурата, а пловдивският район съд го одобри. Той получава 7 месеца пробация, като два пъти седмично ще трябва да се среща с пробационен служител. Задължен е да плати и глоба от 1000 лева.

Прокурорът по делото обясни, че Станчев е поел разноските по операциите на пострадалия. Впоследствие Гилев получил инсулт и Милан отново се притекъл на помощ, макар това заболяване да нямало нищо общо с инцидента.

„Съжалявам. Точка. Много ми е тъпо. Васил ми е приятел. Сестра ми израсна с неговата дъщеря“, заяви подсъдимият. След това между него и съдия Десислава Порязова се заформи разговор за търсене на работа. Служителката на Темида неколкократно го прекъсна с думите, че не е бюро по труда.

„Как да отида на работа с 4 страници свидетелство за съдимост? Никъде не ме вземат. Не мога 20 лева да дам на дъщеря си“, жалваше се Станчев. Дори по едно време поиска отново да го вкарат в затвора.

„Искам да си дам нов шанс в живота. Но никой не ме наема на трудов договор. Дори и в чужбина не мога да отида да работя“, продължи с тирадата той. Адвокатката му едва го усмиряваше в залата. „Тихо, мълчи!“, настояваше тя. Съдия Порязова също го предупреди, че не може да му намери работа. „Къде да отида, аз нямам пари дори за рейс„, настояваше Милан. После се разчувства, че за първи път магистрат му е обърнал внимание на личния проблем.

„Нямате ли познати, които да ви вземат на работа? Само така може да стане“, посъветва го съдия Порязова.

„Къде да отида? Бивш пандизчия, осъждан многократно“, продължи да се тюхка той.

Споразумението влиза в сила веднага. Ако бъде нарушено, Станчев е заплашен с по-високо наказание.

Източник и снимка: 24plovdiv.bg

Подобни статии

Top