7 са кандидатите за кмет на Пазарджик, 600 полицаи охраняват изборите в града

На територията на Област –Пазарджик изборния ден започна нормално.

Всички изборни секции още снощи бяха поети под полицейска охрана и тази сутрин са предадени на секционните избирателни комисии, съобщиха от ОДМВР-Пазарджик.

Близо 600 служители от структурните звена на МВР осигуряват охраната на изборните секции, обществения ред, реагирането на сигнали, охраната на изборните материали и пожарната безопасност. По време на изборите полицейските служители са разположени вън от секциите, като няма да допускат лица с поведение накърняващо добрите нрави, както и въоръжени и носещи предмети опасни за живота и здравето на гражданите. При необходимост и след постъпило искане от страна на председателя на секционната избирателна комисия служителите на МВР могат да окажат съдействие за възстановяване на реда и спокойствието в секцията.

Звено „Български документи за самоличност“ при ОДМВР-Пазарджик и полицейските управления в Пещера, Велинград, Панагюрище и Септември съдействат на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас в изборния ден. От началото на седмицата до момента са издадени общо 88 удостоверения за гласуване, като пред вчерашния ден /събота/ издадените удостоверения са 16 броя.

151 са избирателните секции в община Пазарджик – от тях 97 са в град Пазарджик, а 54 са секциите в кметствата към общината. В града 91 секции са основни и 6 секции са разкрити в специализирани институции – пет болници и в затвора, предаде Радио Пловдив.

Кандидатите за кмет на община Пазарджик са 7.

За местния вот в Пазарджик са регистрирани 21 партии и коалиции – 12 политически партии, 4 коалиции от партии, 4 местни коалиции и 1 инициативен комитет.

От всичките 32 населени места в община Пазарджик избори се провеждат в град Пазарджик и в 27 села. Четири села – Крали Марко, Тополи дол, Цар Асен и Сбор, не избират кмет на кметство, тъй като броят на жителите е под 350. Имащите право на глас там гласуват само за общински съветници и кмет на община.

Подобни статии

Top