70-години българо-китайска дипломация отбелязват с конференция в ПУ

Форумът ще продължи до 23 ноември

Институтът за държавата и правото при БАН организира от днес до 23 ноември 2019 г. международна конференция „70 години от установяването на дипломатически отношения между България и Китайската народна република“.

В събитието ще вземат участие Джан Хуну – съветник на Държавния съвет на КНР, директор на Изследователския център „Жълтата река“ в университета „Цинхуа“ в Пекин;  Къ Дзинхуа – съветник на Държавния съвет на КНР, ръководител на Департамент „Философия“ и главен редактор на издателството на Китайската академия за обществени науки;  Ангел Орбецов – посланик в КНР в периода 2003–2008 г. и повече от 37 участници от България и Украйна.

Конференцията ще се проведе в четири панела: „Дипломатически отношения между България и Китайската народна република“, „Медико-правно, наказателноправни и социологически аспекти в отношенията България – Китай“, „Търговско-икономически отношения между България и Китай“ и „Отношения в духовната сфера“.

Днес и утре конференцията ще се проведе в заседателната зала на Националния археологически институт с музей, пл. „Атанас Буров“ № 1, срещу Президентството, а на 23 ноември 2019 г. в Института за държавата и правото при БАН, ул. „Сердика“ № 4. На 22 ноември 2019 г. Институтът за държавата и правото има ден на отворените врати.

Подобни статии

Top