70 пациенти са преминали досега през COVID отделението на МБАЛ Асеновград

41 от тях са били с положителни резултати за коронавирусната инфекция

70 пациенти са преминали от 1 юли досега през COVID отделението на МБАЛ Асеновград, съобщи днес управителят на общинската болница  доктор Иван Червенков. 41 от тях са с потвърдени положителни резултати за коронавирусна инфекция.

В момента в отделението са настанени 10 души. От тях 8 са с потвърдени положителни проби от PCR тестове, а на други двама се изчакват резултатите. Днес от отделението са изписани двама и са приети 6 нови случая, от които 4 са с коронавирус, като изследванията са направени в други лаборатории. Досега шестима пациенти с коронавирусна инфекция от асеновградската болница са починали, уточни д-р Червенков по време на заседанието на Общинския оперативен щаб за превенция и борба с коронавирус COVID-19.

Инспектори от звеното на РЗИ – Пловдив в Асеновград съобщиха, че към днешна дата потвърдените регистрирани с коронавирус COVID-19 в общината са общо 181, от началото на пандемията досега. Новозаразени в това число са един фелдшер и шофьор на линейка от болницата в града.

Припомняме, че само днес са потвърдени 16 нови случая в Асеновград.

Над 30 души са под домашна карантина. Сред заразените има един ученик, чието последно посещение в училище е било на 01.10.20 г. Положителният му резултат е потвърден на 13.10.20 г., което не налага карантиниране на класа. Огняр и служител на училищна охрана също са с коронавирус, като те са под домашна изолация и също не е необходима карантина на други лица. Потвърден случай има и при един учител от асеновградско училище. Карантинирани са контактните му лица.

От клона на РЗИ в града съобщават, че непрекъснато постъпват сигнали за неспазване на карантината, поради което е твърде вероятно броят на новорегистрираните случаи в Асеновград да нараства. Инспекторите извършват непрекъснати проверки съвместно с полицейски служители.

От РУ – Асеновград, пожарната и военното поделение информират, че засега нямат заразени с коронавирус при тях, като се спазват всички противоепидемични мерки по време на работния процес. Началниците на трите институции уверяват, че са осигурени необходимите предпазни средства за служителите. Община Асеновград ще подпомогне РУ – Асеновград, като им дари диспенсъри за дезинфектант.

В ромския квартал „Лозница“ обстановката е спокойна, потвърди здравният медиатор. В продължение на две седмици там не е регистриран случай на коронавирус. Медиаторът провежда непрекъснати инструкции сред населението в квартала и проследява за спазването на противоепидемичните мерки.

В заключение кметът на Асеновград доктор Христо Грудев припомни, че в дарителската сметка, обявена в началото на пандемията, все още има 30 000 лева, които се пазят, за да се ползват в случай на възникнала необходимост.

Подобни статии

Top