7000 лева глоба отнесе бизнесменът, който отряза дървета в парка на гарата в Асеновград - DC news

7000 лева глоба отнесе бизнесменът, който отряза дървета в парка на гарата в Асеновград

Община Асеновград санкционира бизнесмена, отрязал дървета в гаровата градинка

Нарушителят трябва да засади дървета в съседни имоти в срок до края на годината, след което ще бъде извършена проверка дали това е изпълнено

Община Асеновград наложи глоба на нарушителя, който без разрешение премахна дървета в парковото пространство до ЖП гарата в града.

Санкцията е в размер на 7000 лв. Актът вече е връчен и е наложен за следното нарушение: премахнати са дървета без издадена заповед от кмета на община Асеновград. Освен глобата, нарушителят следва да извърши компенсаторно залесяване от 21 бр. дървета в  съседни имоти.

А именно: в т. нар. „Сквер баня“ (паркът между ул. „Васил Левски“, ул. „Борислав“ и бул. „България“); в имот, разположен в зелената площ зад ЖП гарата, което пространство ще бъде и облагородено. Залесяването трябва се извърши в срок до 31.12.22 г.

Припомняме, че в извън работно време инвеститорът, без разрешение отряза определен брой дървета, като в същия ден бе получен сигнал на дежурния телефон на община Асеновград, след което бяха предприети незабавни мерки.

Всичко, което позволява законът, във връзка с този случай спрямо нарушителя, е изпълнено, от страна на общинската администрация.

Подобни статии

Top