„Западен“ иска милион за инфраструктура през 2016-та

zapaden_trotoar

Около 1 млн. лева за три целеви инфраструктурни проекта през 2016-та година ще иска районният кмет на „Западен“ Димитър Колев.

„Най-големият целеви проект, за който искаме финансиране от бюджета, е продължението на ул. „Просвета“. То е 446 000 лева за остатъка от 600 метра от улицата, тъй като миналата година реконструираме 500 метра и тези 600 останаха за тази година“, каза Колев.

Вторият проект е реконструкция на ул. „Ген. Колев, където ще се премахне на паважната настилка, ще се ремонтират тротоарите и ще се обособят нови паркоместа. За целта са необходими около 270 000 лева.

Финансиране ще се търси и за ремонта на ул. „Чернишевски“ в двете посоки – и от бул. „Копривщица“ до ул. „Владивосток“, и от ул. „Владивосток“ до ул. „Акация“; за ремонта на част от ул. „Силистра“.

„Заложили сме средства за проектиране на една улица в кв. „Прослав“ – ул. „Западна“. Тази година искаме да я проектираме. Улицата от ул. „Елена“ до ул. „Бъдеще“ съществува, искаме да я продължим от „Бъдеще“ до ул. „Просвета“, допълни Колев.

Петя Терзийска

Петя Терзийска следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top