Здравко Димитров раздаде пакети на бедни пловдивчани (СНИМКИ)

ziko_akciq (1)

Областният управител Здравко Димитров даде старт на акцията по раздаване на индивидуални пакети с хранителни продукти на нуждаещите се в Пловдивска област, в изпълнение на Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане по Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица, която се реализира съвместно с областен съвет на БЧК Пловдив.

Инициативата започна в сградата на Многофункционален социален център на улица  ”Изток” № 48 в Пловдив. На шест пункта в Пловдив доброволци ще раздават продукти до 29 януари, а помощи ще получат всички правоимащи, включени в списъците на Агенцията за социално подпомагане, съобщи Таня Георгиева, ръководител на БЧК – Пловдив.

Освен хората, подпомагани с целева помощ за отопление през миналия отоплителен сезон (2014-2015 г.), към правоимащите са добавени и лица и семейства, инцидентно пострадали при бедствия и аварии от 2012 г. до сега.

Индивидуални пакети с хранителни продукти ще бъдат раздадени на 22 522 нуждаещи се в област Пловдив. Раздаването ще се  извършва от служители и доброволци на Българския Червен кръст в обособените за целта 23 пункта в областта, като всеки правоимащ ще получава хранителните продукти срещу подпис и документ за самоличност.

В общините Марица и Родопи предстои до дни да бъдат определени пунктовете за раздаване и хората, които ще отговарят за тях.

 „Дано да сме от полза и хората да могат да прекарат по-леко зимата с тези продукти“, каза Димитров.

Сред първите, които си взеха хранителните пакети в които имаше по 5 кг брашно, 3 кг леща, 3 кг спагети, 1,6 кг компот и 1 кг конфитюр беше Катерина Желязкова от село Езерово, Първомайско.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top