Дани Сапунджиева печелела повече от съпруга си

sapundjievi

Убитата от съпруга си Йорданка Сапунджиева имала по-престижна работа и образование, а заплатата й на счетоводителка значително надвишавала доходите на мъжа й. Фактът, че тя на практика издържала семейството си притеснявал Благой. Възпитанието му било строго патриархално, при което мъжът задължително трябва да печели повече от жена си. На практика в живота му се случвало обратното, разкриха близки на загиналото семейство.

За да стопи разликата в месечните възнаграждения, Благой се принуждавал да работи буквално от сутрин до вечер. Наред с това убиецът на Дани и 5-годишната им дъщеричка Петя не можел да приеме, че съпругата му предпочита да излиза вечерно време с приятелки и да се забавлява. За разлика от нея той бил домошар и не харесвал нощните клубове и дискотеки. Три месеца преди двойния разстрел, последван от самоубийството на извършителя, Дани му казала, че иска да се разделят. Това се потвърждава от думите на красивата млада жена пред нейните съседи на ул. „Асен Христофоров” 21, където семейството било на квартира.

Благой се прибрал при родителите си в кв. „Беломорски”, но от време на време ходел в жилището да види детето си. По Коледа двамата решили отново да опитат, но не се получило. Няколко дни по-късно Дани срещнала нов мъж в живота си, с който е изкарала Новогодишните празници, гласи версията на свекървата. „Не можем нито да потвърдим, нито да отречем, че убитата съпруга е имала нов човек до себе си”, заявиха уклончиво разследващи.

Те се позовават на думите на свекървата Пенка, която още от първия ден след убийствата намекна за нова връзка на убитата си снаха. Близките на Дани от своя страна отричат младата жена да е имала нов приятел, но според близки на семейството тя наистина е била на Нова година с новия и с детето си. Именно това вбесило Благой, който патологично ревнувал жена си и не можел да приеме, че тя ще заживее с друг мъж, който ще отглежда дъщеричката му.

Междувременно стана ясно, че още на 5 януари – ден след като телата на Йорданка, Благой и Петя Сапунджиеви били намерени, криминалисти са извършили втори оглед на апартамента им. Всички близки на мъртвите са били разпитани, но тъй като в първите часове на трагедията хората са били в огромен шок, се очаква да мине малко време, за да дадат повторно обяснения.

Дани и Петя бяха погребани на 7 януари на гробищата в пловдивския кв. „Коматево” в общ гроб, а убиецът им Благой – на Драгановите гробища в кв. „Южен”. Тройната им смърт се разследва, но според полицията категорично няма външна намеса. Натривките от ръцете на Благой сочат, че именно той е стрелял в главите на спящите си съпруга и детенце.

Източник: Агенция Монитор

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top