Разследват четирима от Пловдив за контрабанда на цигари

Обвиниха кмета н аКуклен

Районна прокуратура – Пловдив образува четири бързи производства срещу Ангел Д., на 55 г. от гр. Пловдив, Гергана С., на 65 г. от гр. Пловдив, Тодор Б, на 45 г. от гр. Пловдив и Григор И., на 37 г. от гр. Пловдив, за държане на акцизни стоки без бандерол, когато такъв се изисква по закон – престъпление по чл. 234 ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 13 януари 2016 г. на територията на Четвърто РУ на МВР-Пловдив е проведена специализирана полицейска операция по линията на търговията с акцизни стоки без бандерол под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив.

Извършени са претърсвания в заведения, апартаменти и къщи, при които са иззети общо 26 380 къса цигари без бандерол, повечето от които в кутии и саморъчно свити, както и ситно нарязан тютюн. Цигарите са от различни марки.

До седем дни Районна прокуратура-Пловдив ще изготви обвинителни актове по бързите производства и ще ги внесе за разглеждане в Районен съд-Пловдив. В момента се извършват активни процесуално-следствени действия – разпити на свидетели, огледи и др.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top