732 хил.лв. за Скобелева майка отидоха за „Петко Д. Петков“ и „Македония“

732 хиляди лева от целевата субсидия за капиталови разходи на Пловдив, предвидени за ремонта на пътен възел  Скобелева майка, да бъдат прехвърлени за разплащане на реконструкциите на ул. „Петко Д. Петков“ и бул. „Македония“, гласуваха днес общинските съветници. Предложението на администрацията беше рутинно и се налага, тъй като средствата за пътния възел няма да могат да бъдат усвоени до края на годината.

Парите са отпуснати за града под тепетата целево от държавния бюджет и ако не бъдат изразходвани до края на годината, ще изгорят, обясни пред съветниците главният финансист на общината Наталия Делчева. По думите й с това прехвърляне средствата ще бъдат запазени в местната хазна и ще бъдат оползотворени.

„Скобелева майка в момента се работи, там имаме строителство, има средства в бюджета, които са усвоени. Срокът за изпълнение е 24 месеца. За толкова време трябва да се ремонтира „Цариградско шосе“ с отклонението към „Тракия“ и левия завой към бул. „Освобождение“ и пътния възел“ – посочи кметът Иван Тотев.

По думите му засега забавяне на строителството няма. Според предложението на администрацията обаче забавяне има заради предвиденото премахване на контактната мрежа в участъка. За целта трябва да се ангажира специализирана фирма, която да извърши демонтажа.

Според Тотев общината продължава да има проблеми с контактната мрежа на „Градски транспорт“. „Когато говорим за жици, имайте предвид, че общината е инициирала нова среща на всички кредитори, които искаме да се съберат отново с община Пловдив, като на тази среща ще искаме да внесем документация с предложение в съда за смяна на синдика“ –  посочи градоначалникът.   До месец срещата ще бъде факт, за да може синдикът да бъде сменен. Междувременно съветниците одобриха прехвърлянето на парите.

Гласувани бяха също допълнителни 250 хиляди лева за 3 общински предприятия – „Паркиране и репатриране“, „Жилфонд“ и „Траурна дейност“, както и субсидията за фолклорен ансамбъл Тракия. Те ще се вземат от икономии в други пера.

Подобни статии

Top