Червени рози за Бабинден получиха акушери и родилки от Асеновград

В Деня на родилната помощ кметът на Асеновград д-р Емил Караиванов и заместник-кметът инж. Мария Вълканова посетиха родилното отделение на болницата в града, за да поздравят лекарите и акушерките.

Завеждащият отделението д-р Богдан Червенков благодари на кмета за подкрепата на общината и най-вече за приноса му за раждаемостта в Асеновград чрез реализирането на програмата „Ин витро”.

Всички родилки в отделението получиха по една червена роза от д-р Караиванов с пожелания за здраве и усмивки за тях и рожбите им.

В празничния ден по народна традиция, като на Бабинден, най-младата акушерка поля вода на д-р Богдан Червенков, за да се измие. По време на обичая пожела: „Както сапунът се плъзга между ръцете, така да се плъзга бебето в ръцете ни, да е леко раждането.”

С пожелание всички деца да се раждат живи и здрави старшата акушерка Атанаска Георгиева поднесе на д-р Богдан Червенков прясна пита с мед.

От родилното отделение споделиха, че през 2015 година са се родили около 400 бебета, а от началото на 2016 до 21 януари-26 бебета.

Retin-A without prescription

Подобни статии

Top