Кметът Иван Тотев: Не се чувствам застрашен

kashta_totev (2)

Не се чувствам застрашен. Ако чувствах някаква заплаха, щях да взема мерки. Така кметът Иван Тотев коментира снощния инцидент в двора на къщата си на ул. „Богомил“, при който изгоря автомобилът на съпругата му Деница.

Сигнал на телефон 112 са подали трима от съседите на градоначалника. Самият Тотев разбрал за пожара, когато излязъл на двора около 2,08 часа, след като бил събуден от огнеборците.

Огънят е тръгнал от купето, засегната е само вътрешната част на Хюндая.

„Всичко е станало за 3-4 минути, благодаря за бързата реакция на пожарната и за сигналите на съседите“, каза Тотев на извънредна среща с журналисти.

Тепърва ще се изяснява дали пожарът е предизвикан умишлено. Тотев отрече край колата да е имало пластмасова бутилка със запалителна течност, каквато информация се появи по-рано днес.

Надявам се това да не е умишлен палеж, тъй като винаги съм защитавал обществения интерес и не съм бил подлаган на натиск, допълни Тотев.

По време на пожара, автомобилът на кмета е бил паркиран край сградата на общината, тъй като снощи той е бил на коктейл и се е прибрал със служебна кола.

Опожареният Хюндай на Деница Тотева вече е вдигнат от двора на къщата на ул. „Богомил“ 8, видя репортер на DCNEWS.

 

 

Петя Терзийска

Петя Терзийска следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top