ВМРО – Пловдив: Просветният министър да подаде оставка!

vmro

За незабавна оставка на образователния министър Тодор Танев настояват от пловдивската организация на ВМРО.

Предлаганите промени в учебните планове са равносилни на национално предателство и се правят, за да се въздейства върху съзнанието на българските деца, категорични са от ръководството на партията.

Промените, които се налагат, са скандални и ако министърът и екипа му имат поне малко морал, трябва незабавно да се оттеглят, смятат пловдивските воеводи.

„Крайно време е да се сложи край на експериментите в образователната система. Не е редно децата ни да са потърпевши от работата на некомпетентни служители в екипа на просветния министър“, коментира Борислав Инчев, кмет на район „Южен“.

„Това не е първият гаф на министър Танев“, коментира областният координатор на ВМРО в Пловдив Александър Сиди. Според него Танев е трябвало да се оттегли още когато е станал рецензент на книгата на Ахмет Давутоглу.

„Тогава той направи изявление, че българите трябва да са горди, че са били част от Османската империя“, припомни Сиди.

„Министър Танев трябва да си подаде оставката, защото е вреден за България и децата“, допълни секретарят на ВМРО Камен Шишманов.

Членовете на ВМРО в града под тепетата заявиха, че искането за оставка излиза първо от тях, но се водят разговори и с националното ръководство.

„Смятаме, че и лидерите на НФСБ и на ВМРО като част от Патриотичния фронт не са съгласни с това, което се случва и ще застанат зад искането ни“, заключиха от ВМРО – Пловдив.

 

 

 

 

Петя Терзийска

Петя Терзийска следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top