75 арестувани в операцията за незаконно пребиваващи чужденци в цяла България

75 души са задържани до момента в операция за издирване на незаконно пребиваващи чужденци, установени са 34 лица, съпричастни към каналджийска дейност. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Общо 1431 служители и 438 автомобила участват в организираната днес операция на МВР, ДАНС и прокуратурата. В операцията са включени служители на СДВР, както и на областните дирекции на МВР в Бургас, Ямбол, Сливен, Стара Загора, Хасково, Пловдив, Пазарджик, София, Враца, Монтана, Видин, РДГП-Елхово и РДГП-Драгоман. Акцията цели издирването и задържането на незаконно пребиваващи чужденци и на лица, съпричастни към каналджийска дейност.

Установените до момента 75 души са задържани с мерки за неотклонение за 24 часа, открити са 62 незаконно пребиваващи чужденци. Проверени са 1010 обекта, 10 810 лица, 4976 превозни средства. Отведени в специални домове за временно настаняване на чужденци са 10 души, а 17 са настанени в центровете на ДАБ. Иззети са незаконно притежавани пушка и пистолет, както и боеприпаси за тях. Разкрити са 10 престъпления.

Гранични полицаи от РДГП-Драгоман със служебно куче са задържали след преследване 15 нелегални имигранти и техен водач от Перник. Това е станало днес към 8.00 часа в района на село Филиповци. Незаконните имигранти са задържани в ГПУ-Трън за установяване на самоличността им. Арестуван е и шофьорът на едната от двете коли, в които са пътували мигрантите, другият водач се издирва.

Снимка: offnews.bg и МВР

Подобни статии

Top