Отрязаха опасното дърво в „Южен“ (СНИМКИ)

Спешно бе отрязано днес опасно надвиснало дърво на бул. „Александър Стамболийски“ № 78.

Още в сутрешните часове на бригада на Общинско предприятие „Градини и паркове“ започна работа по отстраняване на 60-годишен чинар, който се беше наклонил опасно над пътното платно на и създаваше опасност за преминаващите коли и рейсове на градския транспорт.

До спешното премахване се стигна след подаден сигнал от жител на близкия блок и разпоредена проверка от страна на кмета на район „Южен“ Борислав Инчев.

„Възложих на еколозите от района да направят проверка и да ми докладват за реалната ситуация. За целта специална комисия направи два огледа на многогодишния чинар и след преценка  взех решение дървото да бъде отсечено, за да се гарантира сигурността на преминаващите пешеходци и автомобили.

Изразявам своята лична благодарност на служителите на Първо РПУ за оказаното съдействие и на бригадата на ОП „Градини и паркове“ за бързото и професионално отношение“, каза районният кмет.

В 9 часа сутринта движението по бул. „Александър Стамболийски“ беше временно преустановено в отсечката от ул.”Болград”до ул.”Никола  Димков”,  за да се извършат необходимите действие по отсичане на дървото. В 9:30 движението в участъка беше възстановено.

Подобни статии

Top