Инспектираха Центъра за управление на трафика в Пловдив (СНИМКИ)

trafik_centar (3)

Кметът на oбщина Пловдив инж. Иван Тотев и директорът на ОД на МВР старши комисар Христо Разсолков  инспектираха на място Центъра за управление на трафика, намиращ се на бул. „6-ти септември” 236.

Две видеостени – едната с картата на Пловдив, а другата, представляваща съвкупност от 15 екрана, показваха нагледно каква е ситуацията в реално време по основните пътни артерии на града. Камерите, разположени на 15 възлови кръстовища, разкриха нормална и спокойна пътна обстановка.

В центъра вече са монтирани и компютри със специален софтуер, чрез който се контролира цялостният процес на работата на камерите, като в момента се провеждат и обученията на служителите.

На място беше направена и демонстрация на това как работи системата чрез ръчно управление на една от камерите, намираща се на кръстовището на булевардите „Васил Априлов” и „България”. Тя беше завъртяна на 360° и показа трафика от всички посоки.

По-късно кметът Иван Тотев и старши комисар Христо Разслоков се запознаха и с дейностите по въвеждане на маршрути в Центъра за управление на градския транспорт, намиращ се в съседство.

Общата стойност на Центъра за управление на трафика е 6 223 620 лева, като тук са включени светофарните уредби на 42 кръстовища, 8 пешеходни светофара и ремонт на тротоарите за осигуряване на достъпна среда на хората с увреждания.

Общата стойност на проект „Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт в град Пловдив” е 40 889 885,91 лева.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top