Сутеньор, ограбил клиент на проститутка, застава пред съда

Обвинителен акт срещу 20-годишния пловдивчанин Александър А. е внесен в съда, съобщиха от Районна прокуратура – Пловдив. Повдигнати са обвинения за отнемане на чужда движима вещ от владението на друг с употреба на сила – престъпление по чл. 198, ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 28 юли 2014 г. Александър откраднал мобилен телефон и пари от 32-годишния Х. М. Потърпевшият вървял вечерта към 22.30 часа по бул. „Васил Априлов“ в Пловдив в посока към Централна гара. Когато минал покрай спирката на бул. „Христо Ботев“ срещу гарата, към него се приближила 18-годишната П.А. Тя се опитала да го спре и да му предложи секс срещу заплащане.

Х.М. продължил по улицата. В това време получил съобщение по мобилния си телефон и спрял да го прочете. Тогава проститутката отново се приближила до него, мъжът опитал да я отблъсне, но тя не си тръгнала.

По-късно констатирал, че от джоба на дънките му липсвали пари. Настигнал момичето и поискал да му ги върне. Тя отвърнала, че не е взела пари. Мъжът настоявал да отвори дамската си чанта, но проститутката отказала и повикала сводника си Александър, който бил наблизо.

Х.М. все пак успял да издърпа със сила чантата от момичето и избягал към коловозите на Централна гара. Прескочил близката ограда, за да отиде на паркинга и да отвори чантата, но паднал и си ударил дясната ръка.

В това време Александър и още няколко души, неустановени по делото, го подгонили. Х.М. изхвърлил чантата в кош за боклук. Той бил настигнат от обвиняемия и другите лица, които го повалили на земята и започнали да му нанасят удари по цялото тяло с ръце и крака.

Александър А. взел мобилния телефон и дребни банкноти от джоба на панталона на Х.М. и побягнал заедно с останалите. Пострадалият по-късно отишъл в болницата, където лекарите установили, че ръката му е счупена.

Същевременно П.А. се оплакала в полицията за грабеж на дамска чанта от Х.М., в резултат на което е било образувано отделно досъдебно производство.

Фактическата обстановка по делото се установява от свидетелски показания, стоково-оценъчна експертиза и др. Предстои Районният съд да насрочи съдебно заседание по делото.

Подобни статии

Top