Филологията в ПУ е на мода

Отпускат пари за книги на пловдивски автори

Специализираният сайт на Филологическия факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“ предлага актуална и точна информация относно условията за кандидатстване във всички филологически специалности и датите на предварителните изпити през месец юни 2016 г.

На 5 март ще се проведе първата от поредицата инициативи „Ден на отворените врати“ във Филологическия факултет на ПУ.

Инициативата дава възможност на зрелостниците, проявяващи интерес към филологическите специалности, да се срещнат и разговарят с преподаватели от факултета, както и с вече обучаващи се студенти и докторанти, да разгледат аудиториите и да получат отговори на всички свои въпроси, свързани със случващото се в учебните зали.

През идните месеци екип от преподаватели, докторанти и студенти ще организират атрактивни градски инициативи, свързани с популяризиране на филологическите специалности в ПУ. Мотото на тазгодишната кандидатстуденска кампания е „Филологията е на мода“.

На 27 февруари в ПУ ще се проведе превърналото се вече в традиция Национално състезание по руски език за зрелостници. Най-добре представилите се ще имат възможност да се обучават в специалностите Руска филология и Български и руски език.

Състезанието ще се проведе в рамките на 2 астрономически часа. Участието в състезанието е безплатно.

Оценяването ще става по точкова система, като резултатите ще бъдат приравнени към шестобалната система. Класирането ще бъде обявено на официална церемония, а кандидат-студентите с най-високи постижения ще бъдат наградени.

Повече информация може да намерите във Фейсбук страницата КСК 2016 Филологически факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“, както и в специализирания сайт.

Подобни статии

Top