Секс с колега – сладко, но рисковано

В България имаме една чудесна поговорка – Не вади друго там, където си вадиш хляба. И уж всички сме съгласни с нея. Но незнайно защо имаме и друга поговорка, която гласи „На колежка нищо не се отказва!”. И коя поговорка да следваме!?

Темата за секс с колега е наистина много стара песен. Стара като света. Като се замислим, с колегите прекарваме много повече време, отколкото вкъщи. И напълно естествено с някои от тях ставаме много по-близки. И неусетно, сексът с колега започва да ни се вижда нещо напълно нормално и възможно.

Постепенно, най-често едва забележимо в началото, отношението на някой към теб става малко по-топло, погледите малко по-задълбочени, а чатовете – направо ожесточени. Новите технологии дават възможност връзката ви с колегата да се запази в тайна малко по-дълго време.

Но не забравяйте все пак, че колегите ви не падат от небето. А клюките в офиса се разнасят много бързо.

Да правиш секс с колега не е страшно. Но! Съществува риск, ако връзката ви не се получи, да се чувствате много неловко в присъствието на обекта на желанията си.

Някои работодатели имат правила, които забраняват връзките между колеги. Все пак съгласете се, че работата няма да върви, ако с вашия колега-приятел мислите само колко по-хубаво би било да сте в спалнята и да вършите много по-приятни неща. Няма да върви работата и ако сте скарани.

Сексът с колега не е нещо невъзможно, но ако е само секс… Преди да се впуснете в нещо подобно, обмислете добре какво би последвало и дали си заслужава.

Страшното настъпва, когато връзката ви стане достояние на всички, особено на шефа, още повече ако той не е съгласен с това. Ако е само секс – трябва да остане между двама ви.

Дори да работите в либерална фирма, която толерира всички опити за подобряване на прираста на населението, не се впускайте в цветни разкази за уменията на колега от долния етаж.

Никой няма да си върши работата по-добре, ако знае, че прекият му ръководител или член на екипа му е супер добър в оралните ласки. А и клюките винаги се разнасят „украсени” и е възможно да чуете неща за себе си, които са далеч от истината.

Но ако това не е само секс, а любовта на живота ви – то тогава го кажете на всички.

Само времето ще покаже дали взаимоотношенията между вас са сериозни. Ако сте уверени, че сте намерили любовта на живота си, ако сте говорили помежду си, ако вече дори живеете заедно, кажете на колегите си, че сте двойка.

Това ще затвори устата на най-запалените клюкари, а и на вас ще ви е по-лесно да идвате и да си тръгвате заедно от работа.

Ако се разделите – направете го културно.

Дори любовта да си отиде, работата остава и в името на общото благо и заплатата ви в края на месеца. Трябва да намерите начин да продължите да работите с този човек, без да избълвате зад гърба му хиляди проклятия.

Изобщо, любовта на работното място, както всяка друга любов е изключително сложна. Особено пък ако случайно единият от вас е шеф на другия…

 

Подобни статии

Top