Назначават контрольор на болницата в Асеновград

bolnica-asgr

За първи път МБАЛ – Асеновград ще разполага със специалист, който да следи за спазване на договорните отношение между общината и лечебното заведение, както и да ръководи процесите на опазване на имуществото на дружеството.

Новата длъжност ща заеме бившият шеф на Районната здравна каса Антонина Славова.

Изборът й предстои следващата седмица, когато общинският съвет, в качеството си на собственик на болницата, ще проведе редовното си заседание.

Това една от мерките, които община Асеновград предприема за оздравяване на лечебното заведение и запазване обема на дейността му.

В доклад, адресиран до кмета на общината, д-р Иван Червенков уведомява, че според новите изисквания на Здравното министерство болницата не покрива нивата на комептентност.

Както DCNEWS първи писа, това налага трансформиране на спешното отделение в портал за спешна помощ.

В същото време община Асеновград се обявява против съкращаване на легла в общинската болница, ако това е залегнало в Регионалната здравна карта, обяви днес кметът на града д-р Емил Караиванов.

Разположението на болницата я прави предпочитана не само от жителите на Асеновград, но и от общини като Лъки, Садово, дори Смолян. Ако се наложи становището на местната власт ще бъде представено пред министерството на здравеопазването.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top