Вдигат тренировъчна база до Колодрума, няма да строят хотел

Община Пловдив ще плати 450 000 лева на Колоездачното дружество „Цар Симеон”, за да се сдобие с 50% от правото на строеж на хотел до многофункционална спортна зала „Колодрума“, решиха с 33 гласа „за“, 9 „против“ и 3 „въздържал се“ на днешната сесия на ОбС.

Точката предизвика дебати, тъй като по думите на Слави Георгиев от групата на Партиотичния фронт е безсмислено да се инвестира толкова голяма сума в строежа, тъй като няма изгледи „Колодрума“ да изплати средствата, които са вложени в него.

По думите на съветника от ГЕРБ Спас Гърневски това е една добра сделка за Общината. Според Пепа Деведжиева от групата на Реформаторския блок трябва да се поощрява покупката на имоти. Ангел Ангелов от БСП обаче бе категоричен, че тук става дума за закупуване на право за строеж, а не на собственост, а това са две коренно различни неща.

След като предложението в крайна сметка бе прието, зам.-кметът Димитър Кацарски обяви, че Общината няма намерение да строи хотел в близост до спортната зала.

Той обясни, че клаузата е била заложена в договора между Община Пловдив и „Цар Симеон“ при закупуването на залата и е гласувана от общинските съветници. На колоездачното дружество са предоставени помещения за провеждане на състезания, а на мястото, предвидено за хотел, ще се изгради тренировъчна база и център.

Още е рано да се каже дали на това място ще бъде и залата за баскетбол на спортен клуб „Академик“, допълни Димитър Кацарски.

 

Подобни статии

Top