78-годишен домоуправител направи първа копка в „Тракия“ (СНИМКИ)

78-годишният Реджеп Хаджиев извади с кирка първата плочка от тротоара на ул. „Съединение“ в пловдивския район „Тракия“, с което даде старт на инфраструктурната програма за 2016-та година.

Реджеп Хаджиев живее в района от 1979 година и се е пенсионирал като ръководител на 250 души смяна в завод. Вече 35 години е домоуправител и е един от най-редовните посетители в районното кметство.

„Влизам с кавга при всеки кмет, и при Славчо съм ходил, и при Матев – там така си и излизах с кавга. Сега при г-н Димитров е друго – посреща ме чудесно, изслушва ме, говорим и винаги излизам с добро настроение“, обясни бай Реджеп.

„Докато не свърша докрай една работа, не я оставям, затова се радвам, че започнаха и нашата улица“, каза с усмивка домоуправителят и обеща на районният кмет, че съвсем скоро ще го посети, за да обсъдят и въпроса за санирането.

„Работата в „Тракия“ върви последователно – първата година започнахме с микрорайон А-13 и Скобелева майка, защото бяха в най-тежко състояние. След това преминахме на А-10, Центъра и сега е ред на А-9″,  обясни районният кмет Костадин Димитров.

 865 000 лева ще бъдат инвестирани в нови паркинги по цялото протежение на ул. „Съединение“, тротоари и пътна настилка. Предстои и ремонт на парк „Майка и дете“, където ще се изгради детска площадка.

„Практиката ни е не да правим граждански съвети, в които едни хора да казват какво да стане пред блоковете на другите, а да организираме срещи във всеки вход. Питаме гражданите какво точно искат да се направи, обсъждаме всичко и чак тогава действаме“, заяви районният кмет.

Димитров увери, че инфраструктурната програма ще бъде завършена преди късната есен. Бай Реджеп остана доволен от обещанието на кмета и с усмивка се прибра при жена си.

Подобни статии

Top