Николай Чунчуков гостува на открита педагогическа практика

Педагозите от ОДЗ „Щастливо детство” с директор Евгения Попиванова представиха открита педагогическа практика по най-трудната за усвояване тема за правата на детето. Те показаха най-ефективния за това метод – празник с децата, чрез който се усвояват с лекота знания и компетентности за основни права на децата- право на образование, на здравни грижи, дом, семейство и толерантност.

Пред присъстващите специалисти от други детски градини в града и околните общини, пред експерта по предучилищно образование от РИО Пловдив Емилия Аджова и Донка Щилянова – началник на отдел „Образование” при община Пловдив и пред цялото ръководство на район „Източен”,  начело с кмета Николай Чунчуков, опитните специалисти от детската градина показаха как с лекота могат да се усвояват важни знания и да се формират умения по отношение на важната тема с правата на детето.

Чрез средствата на празничната изява- стихове, песни, танци и закачки,  децата показаха не само артистични умения, но и значими знания за правата си, на което би завидяла всяко друго детско заведение.

На последвалото обсъждане на педагогическата практика кметът Николай Чунчуков разказа на всички за цялостната си подрепа към всички детски и учебни заведения и определи  екипа в кметството  като най-поддържащия за системата на образованието.

„Неслучайно идвам на тази практика по толкова важна тема с целия си екип от заместници и експерта по образование, защото за нас всичко, което се отнася до децата и учениците, е приоритетно и особено важно. Това е най-новата ни градина и скоро ще можем да ви поканим в следващата – ЦДГ „Чайка”, която се строи в момента, благодарение на огромната подкрепа от кмета на община Пловдив”, заяви кметът на район „Източен“.

Емилия Аджова от Регионалния инспекторат по образованието даде висока оценка на показаната практика и посочи, че това е начинът за усвояване на положителни нагласи към правила, хора, етническа толерантност и съпричастност.

Подобни статии

Top