Представиха проекта „Качествена грижа – достоен живот“ в „Западен“

западен

Кметът на район „Западен” Димитър Колев представи днес основните параметри и екипа на проекта „Качествена грижа – достоен живот”.

Той е на стойност близо 470 хиляди лева и предвижда създаване на Център за почасово предоставяне на социални услуги за лица с увреждания и възрастни хора, които са с невъзможност да се обслужват сами, като се подобри достъпа им до основни социални и здравни услуги.

„Благодаря на всички, които работиха за това, този проект да стане реалност. Като кмет гарантирам, че ще следя обявените параметри да се спазват стриктно”, заяви Димитър Колев, след което предостави думата на своя заместник и координатор на проекта Нонка Сименова да запознае в детайли присъстващите.

Предвижда се с инициативата да се преодолее социалната изолация на минимум 60 лица с увреждания и възрастни хора над 65 години с невъзможност да се самообслужват. По проекта ще бъдат назначени 28 служители, по възможност трайно безработни, които ще получат възможност за нова работа и доходи.

Предвижда се и закупуване на специализиран транспорт за хората с увреждания за улесняване на достъпа им до обществени места. Услугите ще бъдат предоставяни за 20 месеца, като този срок обхваща периода от 1 май тази година до 31 декември догодина.

Всички желаещи да се включат в проекта като доставчици на услуги или като потребители могат да кандидатстват, като подадат необходимите документи на място в административната сграда. Информация във връзка с конкурса е налична в сградата на район „Западен” на ул. „Вечерница” 1А, както и на интернет-страницата: zapaden.plovdiv.bg.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top