79 нарушители на пътя при акция на полицаите в Раковски

Засечен е шофьор в населено място със 115 км/ч.

Специализирана полицейска акция на пътните полицаи от Раковски е проведена през изминалото денонощие в района. Служители на специализирани полицейски сили и пътна полиция са проверили 183 лица и 132 автомобила. Констатирани са 79 нарушения по закона за движение по пътищата. Проверяващите са съставили 37 акта и 24 фиша.

На шестима от пътниците в автомобилите са съставени актове по Закона за българските документи за самоличност.

Заснети с камера за превишена скорост са 40 автомобила, като най-високата отчетена скорост над допустимата за движение в населено място е била 115 км/ч.

В рамките на операцията са установени 6 водачи, които не са платили глобите си от предишни нарушения. 12 от шофьорите са били без поставен обезопасителен колан. Един шофьор е карал пиян с 1.68 промила.

Липсвали застраховки, технически преглед, аптечки и др.

Два от проверените автомобили са били технически неизправни, 3 без сключена застраховка „Гражданска отговорност“, а 5 са нямали годишен технически преглед.

В хода на операцията са установени 2 автомобила със затъмнени предни стъкла, 2 без необходимото техническо оборудване – пожарогасител и аптечка, а един от автомобилите проверяващите са спрели от движение.

Един от водачите е санкциониран, затова че е използвал мобилен телефон по време на движение. Също един е съставения акт за липса на детско столче.

Водач на МПС е бил санкциониран и за това, че не е спрял на подаден светлинен и звуков сигнал и се е опитал да осуети проверката.

Съставени са още 30 акта за други нарушения по Закона за за движение по пътищата.

Подобни статии

Top