Граждански протест затвори пътя за Бачково (СНИМКИ)

С развят национален флаг и плакати с надписи „Бойко, къде е държавата“ и „Общината ни краде имота“ десетина асеновградчани за кратко блокираха бул. „ 6-ти януари” в късния преди обед.

Гражданското недоволство е породено от дългогодишен спор с общината и претенция за отнет имот. Семейство Янкови и наследници твърдят, че притежаваната от тях земеделска земя в началото на града, е раздадена неправомерно на трети лица и така от 6 декара площ на тях са им върнати малко над 2 декара.

Предложена им е замяна, която те отказват. Днешната демонстрация се случва и след решение на общинския съвет от 17 февруари, с което се променя подробният устройствен план на квартал „Запад” и терен, предвиден за озеленяване се превръща в улица, коментира инициаторът на протеста Васил Янков.

Процедурата касае отново имота на семейството, категоричен е той. Макар и без официално разрешение от областно пътно управление, протестиращите успяха да спрат за кратко движението към Смолян и Пампорово, пресичайки няколко пъти пешеходната пътека в района. Те ще търсят съдействие и от омбудсмана на Републиката.

Подобни статии

Top