Гришо е №26 в света, радва се, че е оставил лоша година зад гърба си

Григор Димитров заяви, че се радва да остави зад гърба си крайно неуспешната за него 2015 година, макар сам да призна, че в хода на миналия сезон е получил някои важни уроци. В новата седмична класация на АТП той се изкачи с 2 места с актив от 1375 точки. При жените Цветана Пиронкова пък вече е извън Топ 100 и е на 103-о място с актив от 641 точки.

През миналата Гришо  стигна до полуфиналите на турнира в Делрей Бийч, с което показа подобрение от предходната кампания, когато не не можа да достигне финала на нито един турнир, в който взе участие.

„Това беше един ясен сигнал да се събудя във всеки един аспект от моя живот – на и извън корта. Смяната на треньора, изобщо всичко, което ми се случи в личен план – никога не е лесно.

Проумях, че трябва да се трудя здраво. Също така разбрах кои са истинските ми приятели. Сега съм позитивно настроен и се чувствам чудесно. Отново се наслаждавам на тениса. Научих се да не живея за другите. Това беше по-скоро житейски урок. Чувствам се добре, като знам, че всичко отмина и е зад мен“, заяви Григор Димитров пред tennisworldusa.org.

Снимка: tennisworldusa.org

Подобни статии

Top