НАП Пловдив уволнява служител заради подозрения в корупция

42–годишна служителка на НАП Пловдив ще бъде уволнена и предадена на Прокуратурата заради данни за корупция. Инспекторатът на приходната агенция е установил, че жената, работеща като главен специалист, е приемала пари, за да „оправдава“ здравно–осигурителния статус на граждани без дължимите вноски към бюджета да са били внесени.

До момента са събрани доказателства за 60 случая, в които служителката е възстановила незаконно загубени здравно–осигурителни права. В хода на вътрешното разследване е открито, че тя е получавала пари, достигащи до 50% от дължимите към бюджета вноски, помагала е и на близки и познати да възстановят здравно–осигурителния си статус.

Предстои в близките дни тя да бъде освободена от НАП, а правоохранителните органи да започнат досъдебно производство срещу нея, след като са били сезирани от ръководството на Агенцията в Пловдив.

На всички 60 души, чиито здравни права са били възстановени незаконно, са възложени проверки или ревизии, за да бъде определена сумата, която дължат на държавата.

„Няма да толерирам никакви форми на корупция! Служителката ще бъде освободена незабавно. Предадохме всички доказателства на Прокуратурата, за да започне наказателно производство. Имаме надеждна система за вътрешен контрол в НАП, която следи постоянно за подобно поведение и вярвам, че този случай е изключение“, коментира директорът на териториалната дирекция на приходната агенция в Пловдив Венелин Найденов.

Подобни статии

Top