8 години затвор за пловдивски пласьор на дрога

заловиха криминално проявен с наркотици в Пловдив

8 години ще лежи зад решетките пловдивски пласьор на наркотици, а бившата му жена получи 3 години условно с 5 години изпитателен срок.  Пловдивските окръжни магистрати осъдиха Тодор Арнаудов да плати и глоба от 50 000 лв. за открити в дома на жената близо половин килограм хероин за близо 60 хиляди лева.

Арнаудов и Мария Мошикова бяха осъдени по съкратената процедура, тъй като се признаха за виновни, че на 23 октомври, миналата година в Пловдив са спипани с дрогата.

Двамата подсъдими са бивши съпрузи. Тодор Арнаудов се снабдявал с с хероин от неизвестен източник в Турция, но тъй като бил познат на полицаите, работещи по линия на наркоразпространението, оставял внесената дрога при бившата си жена – Мария. Когато се появявал клиент, който иска да закупи количество на едро, Арнаудов уведомявал Мошикова да му достави такова количество или да го даде директно на клиента.

В крайна сметка обаче двамата били задържани от полицията. На 23 октомври 2015 г. Мария отишла в жилището на бившия си мъж на ул. „Батак“. След това тръгнала към дома си, където непосредствено преди да влезе, била спряна за проверка от полицейски служители. Последвал обиск в дома й, където били намерени наркотиците, електронна везна и 14 340 лева. Хероинът бил иззет от дамската й чанта, а парите били намерени в торба в гардероба.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.

 

Подобни статии

Top