8 признака, че сте изгубили връзка с интуицията си

Много пъти човек сам би могъл да направлява по-добре своя живот, отколкото чрез съветите на други хора. До голяма степен това се дължи не само на натрупания житейски опит, но и интуицията. Именно интуицията може да ви помогне да вземете верните решения, да ви предпази от опасност и да действа като ваш „вътрешен лекар”.

Всеки човек притежава интуиция, но често той не се вслушва в нея. Понякога пък нейният глас е заглушен, което пречи на хората да живеят по-добър живот.

Ето кои са осемте признака, с помощта на които може да установите дали вашата интуиция е „потисната”:

1. Често се чувствате объркани
Ако ви липсва умствена яснота и се затруднявате да взимате правилни решения, вероятно гласът на вашата интуиция е заглушен. Когато „общувате” редовно  с интуицията си, вътрешното ви познание ви помага да се справяте по-лесно с всичко.

2. Липсва ви гъвкавост
Свикнали сте да се придържате винаги към уговорките си, дори когато чувствате, че трябва да промените плановете си? Много хора с потисната интуиция игнорират предупредителните знаци, че понякога трябва да кажат „не” и да се оставят на чувствата, а не на разума. Не търсете рационалност в интуицията, а и се доверете.

3. „Слепи сте” за същността на хората
Предавали ли са ви близки хора? Доверявали ли сте се спяло на някого, който след това ви е лъгал? Обикновено това се случва при хора, които са  изгубили връзката със своята интуиция. Именно тя показва на човек на кого може да разчита и на кого не, дори в началото, когато всичко изглежда безпроблемно и безоблачно.

4. Често изпитвате съжаление
Когато не се вслушвате в интуицията си, вие взимате решения на базата на своя ум или пък на своето его. Интуицията помага на човек да действа по начин, за който после не би съжалявал. Това прави живота по-леко и по-приятно изживяване, в което няма място за тъжни мисли и съжаления за отминали постъпки и решения.

5. Вие сте хамелеони
Ако можете да бъдете сякаш различни хора спрямо средата и мястото, на което се намирате, вероятно не умеете да се вслушвате в своята интуиция. Разбира се, гъвкавостта е хубаво качество, но вие винаги трябва да запазвате своята същност. Интуитивните хора винаги са верни на себе си и не се извиняват за това.

6. Определяте инстинктите си като „луди” и „нерационални”
А именно те ви помагат. Вслушвайте се в тях, дори да ви изглеждат странни. Когато игнорирате вътрешния си глас, вие пропускате много възможности за лично израстване. Опитайте се да следвате интуицията си и тя ще ви отведе до невероятни моменти.

7. Оставяте решенията на някой друг
Ако не можете да вземете решение за собствения си живот и чакате помощ от някой друг, вероятно сте изгубили връзката със своята интуиция. Именно тя е помощникът, от който се нуждаете и който би ви дал най-правилното решение във всеки един момент.

8. Съмнявате се в себе си
Както вече стана ясно, интуицията ви помага да взимате правилните решения. Колкото повече правилни решения взимате, толкова по-уверени ще се чувствате в себе си, благодарение на своето „вътрешно ръководство”. Ето защо, ако често изпитвате съмнения, това е ясен знак, че вашата връзка с интуицията ви е слаба и трябва да работите в посоката да поправите този проблем.

Източник: rozali.com
Снимка: gafo.livejournal.com

Подобни статии

Top