8 години затвор за мъж, намушкал свой съсед в Шекера

35-годишният Тодор Филипов ще плаща и 60 000 лева кръвнина на жертвата си

Окръжен съд – Пловдив осъди 35-годишния Тодор Филипов от Шекера  на  8 години затвор при първоначален строг режим, след като го призна за виновен в това, че на 28.03.2021 г. в гр. Пловдив, в Шекер махала, е направил опит умишлено да умъртви другиго –  Йордан Асенов, като деянието е извършено по хулигански подбуди.

Със същата присъда подсъдимият Филипов е осъден  да заплати на пострадалия Асенов сума в размер на 60 000 лв.  – обезщетение за причинени неимуществени вреди от престъплението, ведно със законната лихва от датата на непозволеното увреждане – 28.03.2021 г., до окончателното изплащане на сумата.

Припомняме, че на 28 март 2021 г. в Пловдив Филипов се намирал пред къща на ул. „Дилянка“. Там той бил поставил тонколона, пускал музика и пиел. В дома живеело семейство, чиито близки наскоро били починали. Те помолили Филипов да намали музиката или да я слуша на друго място, защото са в траур. Той не го направил и се държал агресивно. Събрали се и други жители на квартала, настояващи да не се вдига шум.

Пострадалият Йордан Асенов и баща му, които живеели в къщата, отново го помолили да намали музиката. Филипов започнал да ги обижда, размахал нож към Асенов, като го намушкал пет пъти на различни места в тялото. Намушканият мъж бил откаран в болница, където претърпял спешни медицински интервенции и операция и животът му е спасен.

Присъдата на Окръжния съд подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

След постановяване на присъдата Окръжният съд потвърди взетата мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Тодор Филипов .

Подобни статии

Top