8 начина да успокоим ревящо бебе

Новородените плачат много, поне докато навършат една година. Въпреки че има бебета, които плачат от сутрин до вечер, а на други едва им се чува гласът, рядко мрънкат и реват.

Бебетата плачат, защото не могат да говорят и ревът е единственият начин да кажат, че са гладни, напълнили са памперсите, нещо ги безпокои или просто имат нужда от вниманието на мама.

Как да успокоим новороденото:

1. Накърмете го

Най-честата причина за бебешкия плач е гладът. Накърмете го – даже да ви се налага да го правите по няколко пъти на нощ.

2. Сменете памперса

Възможно е памперсът да е препълнен и когато го смените, измиете и подсушите бебешкото дупе, настава мир и покой.

3. Гушнете го

Няма по-успокояващ способ за ревящо бебче от нежната майчина прегръдка (когато мама я няма, същата работа върши татковата, бабината, дядовата или на бавачката). Гушкането означава любов, сигурност и безопасност.

4. Оригнете го

Гушнете бебето и го подръжте вертикално – възможно е да не му е достигало въздух и когато се оригне, ще се успокои.

5. Дайте му биберон-залъгалка

Биберонът-залъгалка действа безотказно на бебешкия рев.

6. Отвлечете вниманието му

Пуснете му музикална играчка, изпейте му песен, покажете му ярка играчка или книжка и то скоро ще забрави защо е плакало.

7. Полюлейте го в количка/столче

Ако се притеснявате, че ще го разглезите от гушкане, полюлейте го в количката или столчето. Разходете го на чист въздух навън – успокоението е гарантирано.

8. Завийте го в шал

Завийте го в шал, гушнете го и го подрусайте на ръце из стаята или на балкона. Шалът върши чудеса – ще се уверите сама. Равномерното движение успокоява бебетата.

Източник: az-jenata.bg

Подобни статии

Top