8 пловдивски парка стават кино на открито

Входът е абсолютно свободен

Най-популярният формат за кино на открито „Лятно кино в парка“ се завръща в Пловдив за трета поредна година. От 1 до 19 юли пловдивчани и гостите на града ще може да се насладят на заглавия от българското, европейското и американско кино.

Прожекциите на открито ще вървят в Цар Симеоновата градина, Небет тепе, Младежкия хълм, парка край Гребната база, парка до Покрития мост на река Марица, парк „Розариум“, парк „Лаута“ и „Ротари парк“ в район „Тракия“. Екранът, на който ще бъдат прожектирани филмите е с размери на двуетажна сграда, а професионалната система за прожекции и звук са гаранция за неповторимо преживяване, разказват организаторите. Всички прожекции са от 21 часа, а преди всяка от тях ще гледаме и специално подбрани от късометражни филми от „Кинематограф“. Входът за прожекциите е абсолютно безплатен.

Кино маратонът започва с филмът на Ники Илиев „Завръщане“, в който последната си роля изигра големият Стефан Данаилов, лентата е снимана изцяло в Пловдив и ще има две прожекции. Продължава с българското заглавие „В кръг“. Третият български филм разказва изключителната история на журналистката Весела Тотева, изиграна от дъщеря й в „Доза щастие“.

Афишът на „Лятно кино в парка“ тази година включва още най-новите приключения на популярното френско такси „Такси 5“; италианският филм, който не се препоръчва за деца под 16 г. „Любовна терапия“, комедията „Ченгето от Белвил“, аржентинският филм „Тайните на Киетуд“, изключителните превъплъщения на Жулиет Бинош в „Тази, която не съм“ и Лиъм Нийсън в „Без последна спирка“, както и продължението на американския филм със Силвестър Сталоун „Невъзможно бягство“ – „Невъзможно бягство 2: Хадес“.

Проектът е част от културния календар на Община Пловдив за 2020 година.

Подобни статии

Top