8 правила за добра форма от треньора на звездите

Най-популярният треньор на холивудските звезди

разкри кои са осемте основни принципа за безупречна физическа форма, пише Life.ru.

Фитнес-инструкторът от Канада Харли Пастернак вече много години помага на известни знаменитости. Сред клиентките му са Кети Пери, Кайли Миноуг, Холи Бери, Натали Портман, Лейди Гага, Ариана Гранде, Меган Фокс, Орландо Блум, Мила Йовович, семейство Кардашиян и много други. След като внимателно изучил особеностите на човешкия организъм, Пастернак разработил собствена система за отслабване.

Харли Пастернак е магистър по физиология на упражненията и храненето от Университета в Торонто. Основното му правило е: „Максимална полза от тренировките, без безполезна храна“.

Един от първите известни клиенти на Харли е Холи Бери. Актрисата наела Пастернак, за да оправи фигурата й преди снимките на филма „Готика“ през 2003  година. От този момент той започнал да работи със знаменитости.

Първи съвет: оценка на клиента (начин на живот и навици):

Преди да започне тренировките и да разработи диетата, Харли разговаря със своите клиенти, за да разбере за тях всичко – навици, начин на живот, здраве. Треньорът се опитва да накара звездата да води правилен начин на живот. На първо място Пастернак съветва клиентите си да отделят достатъчно време за сън, а също – да се избавят от стреса и вредната храна. Не са маловажни и физическите упражнения.

Детайлният план е едно от важните неща

След разговора с клиентите си треньорът разработва индивидуален план. Диетата и физическите упражнения са залог за безупречно тяло.

Трети съвет — не се теглете!

Пастернак твърди, че никога не кара клиентите си да се теглят. Цифрите от кантара се отразяват зле на психиката. Инструкторът разказва, че един от клиентите му бил недоволен от теглото си седмица след занятията. В резултат той зациклил и настоявал за ежедневни тренировки. Треньорът съветва да се качите на кантара едва след месец.

Два пъти в седмицата е разрешено да се яде това, което ви се иска

Треньорът на звездите позволява на известните си клиенти два пъти в седмицата да хапнат това, което им се иска. Независимо дали е шоколад, торта за рожден ден или чаша вино на вечеря. По този начин диетата се прилага по-лесно в останалите дни и няма да се стигне до сривове.

1 2

Подобни статии

Top