8 правила за идеалната фотосесия

Обичате да се снимате, но всеки път изтривате 90% от снимките, защото изглеждате на тях по-зле, отколкото ви се иска! Вижте как можете да избегнете осемте най-разпространени грешки и как правилно да позирате за най-сполучливата фотосесия!

1. Тайната на сполучливата снимка от бара

Никога не подгъвай крака под себе си: получават се две дебелички сарделки, два пъти по-къси, отколкото в реалността. Втора грешка – да обгръщате или закривате шията си с ръце. Главата ви не расте директно от яката! Накрая, дръжте гърба изправен: колкото по-изправени седите, толкова по-стройни ще изглеждате!

2. Портрет в цял ръст в някакъв интериор

Отпуснала сте се на едното бедро – получавате крака с О-образна форма, сякаш сте се родила на седлото. Да отпуснете едното бедро ефектно е наука, която фотомоделите усвояват с месеци! Така че изправете се и съберете стъпалата си, вие сте красавица! Втори трик – сложете ръка на талията. Ако това е любимата ви поза обаче, трябва да отчетете, че по правилата на фотозаснемането, трябва да се обърнете към камерата леко настрани с половин оборот. Това ще „изяде“ корема и ще подчертае талията.

3. Най-добрата снимка, докато седите в креслото

Колкото и да ви се иска да демонстрирате, че сте отпуснати, не се облягайте назад. Това ще направи краката ви дебели, а тялото ще се превърне в грозен правоъгълник. Внимавайте за ръцете: в кадъра не трябва да има „ръбчета“. Нали имате пръсти? Ами покажете ги!

1 2 3

Подобни статии

Top